TAXI SLUŽBA CRES, TAXI CRES-CRES TAXI, PRIJEVOZ NA CRES, AUTOBSNE LINIJE SA CRESOM, PRIJEVOZ DO TRAJEKTA
Get Adobe Flash player

Pretraživanje
Anketa
Koji web preglednik koristite?
Internet Explorer
Google Chrome
SRWare Iron
Firefox
Opera
Safari
Neki drugi
Pogledajte rezulate
Kontakt podaci

MAIL:

taxirijeka@net.hr

kresimir@taxirijeka.com


Mob:+385.91.500.33.55

(0-24)

Ured:+385.51.33.51.38

(08-24)

KONTAKT OBRAZAC


Taxi služba Cres

TAXI SLUŽBA RIJEKA - RIJEKA TAXI - TAXI PRIJEVOZ PUTNIKA

  

- TAXI SLUŽBA RIJEKA DO CRESA
- TAXI PRIJEVOZ PUTNIKA RIJEKA

Osnovne informacije o Otoku Cresu

Otoci Cres i Lošinj su nekada bili jedan otok. Grci su ga zvali Apsyrthides. Prvim naseljenicima se smatraju Argonauti u drugom tisučljeću prije nove ere. Osnovali su svoje kolonije Krepsu i Absoros. Pretpostavlja se da su to današnji gradovi Cres i Osor. Dakle, ovi gradovi su stari oko 4000 godina i vjerojatno su među najstarijim gradovima u Hrvatskoj, stariji od Issa-e, Corcyra nigra-e i Traguriuma. Rimljani su u Osoru prokopali kanal i tako razdvojili otoke Cres i Lošinj.  Najstariji sačuvani hrvatski pisani spomenik je iz 11. stoljeća. To je nadgrobni spomenik i danas se čuva uzidan u zid mjesne crkve u Valunu. Pisan je glagoljicom hrvatskim jezikom i latinicom na latinskom. U Cresu je roden Frane Petrić ili Franciscus Patricius, jedan od najznačajnijih srednjovjekovnih filozofa. Nedaleko Valuna je mjesto Lubenice.  Nalazi se na stijeni na oko 400m nadmorske visine. Stijena se strmo spušta do morskog žala. Pogled je izvanredan, mjesto je bajkovito. Spustiti se na žal je pravi doživljaj, ali to je moguće samo pješice. Povratak u mjesto je pravi planinarski podvig. Uz istočnu obalu otoka u blizini Orleca i Belog, gnijezde se bjeloglavi supovi. Ova rijetka vrsta ljeti se moze naći u Alpama, a zimi u Palestini. Međutim, gnijezdo savija samo na Cresu i Plavniku. U sredini otoka je Vransko jezero. Ovo slatkovodno jezero ima površinu višu od morske, a dno niže. Smatra se da je podzemnim kanalima povezano s Velebitskim ponornicama. Pristup je strogo zabranjen jer se voda koristi za piće na cijelom otoku Cresu i Lošinju.  

Na južnom dijelu otoka, na istočnoj obali nalazi se uvala Meli. Ova pješćana plaža je široka oko 150m i potrebno je proći 50m od obale da se može slobodno zaplivati. Vrlo je nedostupna pa dnevno ima do 10 kupača, većinom pridošlih morskim putem. Čisto more idealno za cjelodnevni picigin. Najljepša plaža na Cresu. Do nje se može doći makadamskom cestom, koja se odvaja od glavne ceste oko 7km sjeverno od Osora. Na suprotnoj strani je odvojak za mjesto Ustrine i spina (česma, pipa). Pokraj odvojka za Meli je autobusna stanica sa skloništem. Makadamski put prema Meliju vodi kroz sela Srem i Plat i isprekidan je drvenim vratima za ovce. Do mjesta Plat se dolazi automobilom, a dalje se ide oko pola sata pješke. Odmah po izlasku iz Plata bira se desni put. Na slijedećem račvanju putokaz s natpisom „MORE MARE" pokazuje lijevo. Na trećem račvanju skreče se desno kroz drvena vrata. Najprije se stiže u malu uvalu Lučica. Nastavlja se putem dalje oko 30m i dolazi se u uvalu Meli.

Lijepe su još plaže u Orlecu, Valunu. Najdraži dojam ostavlja kamp Baldarin na najjužnijem kraju otoka. Šljunčane plaže udubljene u stjeni, spilje. Dno vas vuče da zaronite. Ovdje ćete sigurno doživjeti najljepše trenutke uz prirodne ljepote svih vrsta.

U Osoru je kanal između otoka širok oko 4m, dugačak oko 40m. Kako plima i oseka uvijek dolaze prije s jedne strane otoka nego s druge, u kanalu je vrlo jaka struja. Most preko kanala se diže svakog dana u 9.00 i 17.00 sati.

Rijeka gradska taxi služba i usluge prijevoza putnika Rijeka - Mi ćemo  Vas dovesti na relaciji Rijeka - Otok Cres, u koliko Vas treba sačekati na aerodromu, Rijeka Taxi služba će Vas čekati i u slučaju kašnjenja, bez dodatnih troškova.
Kada dođete na
Otok Cres moderno opremljenom, klimatiziranom Taxi Rijeka vozilu, osjećat ćete se  puno bolje nego da ste svoje vrijeme proveli u  javnom autobusu.
Jesmo li spomenuti da je naša cijena za Taxi Služba Rijeka od i do
Otok Cres najpovoljnija?

Kombi prijevoz putnika ili mini bus prijevoz putnika Taxi Rijeka služba - ako ste na putovanju u Rijeci s puno prtljage, odnosno više ljudi nego redovni taxi rijeka mogu prevoziti, nudimo Vam da odaberete jedan od našh mini kombija ili mini busa da vas odveze  od Rijeke do Otok Cres. Naši mini kombij i mini autobusi su vrlo udobni, klimatizirani i pogodno za veće grupe ili obitelji. Djeca putuju u sjedalicama.

 

Rijeka Taxi Služba je najsigurniji način prijevoza od Otok Cres do Rijeke.
Rezervirajte Vaš Rijeka Taxi Prijevoz Putnika od
Otok Cres.
Na taj način ćete dobiti najboljiu taxi uslugu na ovom području

                                                                                                  

Sve informacije i rezervacije možete dobiti on-line putem obrasca ili na telefon