Get Adobe Flash player

Pretraživanje
Anketa
Koji web preglednik koristite?
Internet Explorer
Google Chrome
SRWare Iron
Firefox
Opera
Safari
Neki drugi
Pogledajte rezulate
Kontakt podaci

MAIL:

taxirijeka@net.hr

kresimir@taxirijeka.com


Mob:+385.91.500.33.55

(0-24)

Ured:+385.51.33.51.38

(08-24)

KONTAKT OBRAZAC


Pojam obrt i obrtnik

TAXI PRIJEVOZ RIJEKA - TAXI SLUŽBA RIJEKA 

TAXI RIJEKA-RIJEKA TAXI

"Transfer Service"group

"Transfer service" group je obrt za Taxi usluge, prijevoz putnika, najma vozila.  Bavimo se Aerodromskim transferima, Taxi uslugama, Prihvatom putnika na Aerodromskim terminalima, željezničkim kolodvorima, autobusnim kolodvorima i sl... Dugogodišnje iskustvo garancija je kvalitete prijevoza i nivoa usluge koju trebate. Opširnije o nama pogledajte na našim stranicama kojima pristupate klikom na gornji link. Također za sve informacije i ponude možete nas kontaktirati putem on-line obrasca, direktno na e-mail ili telefonskim putem. Među našim mnogobrojnim klijentima su najpoznatije svjetske kompanije, budite i Vi, te impresionirajte svoje poslovne partnere našom uslugom VIP prijevoza iTaxi službe Rijeka.
U praksi se često brkaju pojmovi «obrta» i «obrtnika», pa nije rijetkost (a prije par godina to je bilo i pravilo) da se kao stranka u postupku označava upravo obrt a ne obrtnik.

Zbog toga krenimo redom, kako se ove pogreške više ne bi događale.

Dakle, prema čl. 1. stav 3. Zakona o obrtu (NN 49/03 – pročišćeni tekst, izmjene u NN 68/07 i 79/07, u daljem tekstu ZO) obrtnik je, cit. «...fizička osoba koja obavlja jednu ili više djelatnosti iz stavka 1. ovog Zakona u svoje ime i za svoj račun...».
Obrt je, sa druge strane, definiran kao «samostalno i trajno obavljanje dopuštenih gospodarskih djelatnosti ... od strane fizičkih osoba sa svrhom postizanja dobiti...».

Iz ovih definicija jasno se razaznaje kako obrt nema pravnu osobnost jer isti predstavlja obavljanje dopuštenih djelatnosti od strane fizičkih osoba – obrtnika. U praksi se dosta često upravo obrt naznačava kao stranka u postupku, što nije u skladu sa zakonom niti sa praksom sudova. Obrt nije i ne može biti stranka već to može biti samo obrtnik.

Inače, temeljem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrtu iz 1996. godine, naznaka rješenja ovog pitanja stoji i u samom zakonu – prema odredbi tada izmijenjenog čl. 16. st. 2. "Tvrtka sadrži naziv obrta, oznaku obrta, ime i prezime obrtnika i sjedište, a može sadržavati i posebne oznake." Inače, čisto da ne bude zabune, u pročišćenom tekstu zakona iz 2003. godine, odredba čl. 16. postala je odredba čl. 17. Zakona o obrtu (a kasnije pogledajte što se dogodilo u izmjenama Zakona o obrtu 2007. godine).

Dakle, zakonska definicija obrtnika kao fizičke osobe koja obavlja jednu ili više djelatnosti u svoje ime i za svoj račun daje temeljnu osnovu za tumačenje zakonskih odredbi o odgovornosti obrtnika za obveze obrta.

Kada bi se zakon čitao samo u tom dijelu, sve bi bilo jasno, kako u pitanju naziva tako i po pitanju odgovornosti. No, da to ne bude u cijelosti tako, pobrinuo se sam zakonodavac, u nekim kasnijim odredbama Zakona o obrtu.

No, vratimo se početku priče i tome kako se u pravnom prometu označava obrtnik kao stranka u postupku – tu treba istaknuti stav sa III Savjetovanja sudaca trgovačkih sudova 26. i 27. travnja 2001. godine, koji glasi, cit. «Kao stranka u postupku može se pojaviti samo vlasnik obrta kao fizička osoba, a ne i njegova obrtnička radnja.»

Rijeka gradska taxi služba i usluge taxi prijevoza u Rijeci - Mi ćemo  Vas dovesti na relaciji od Rijeke do Aerodroma,u koliko Vas treba sačekati na aerodromu, Rijeka Taxi služba će Vas čekati i u slučaju kašnjenja, bez dodatnih troškova.
Kada dođete u Rijeku moderno opremljenom, klimatiziranom Taxi Rijeka vozilu, osjećat ćete se  puno bolje nego da ste svoje vrijeme proveli u  javnom autobusu.
Jesmo li spomenuti da je naša cijena za Taxi Službu Rijeka od i do Aerodroma najpovoljnija?


Kombi ili mini bus Taxi Rijeka služba - ako ste na putovanju u Rijeci s puno prtljage, odnosno više ljudi nego redovni taxi rijeka mogu prevoziti, nudimo Vam da odaberete jedan od našh mini kombija ili mini busa da vas odveze  od Rijeke do Aerodroma. Naši mini kombij i mini autobusi su vrlo udobni, klimatizirani i pogodno za veće grupe ili obitelji. Djeca putuju u sjedalicama.

 Rijeka Taxi Služba je najsigurniji način prijevoza od Aerodroma do Rijeke.
Rezervirajte Vaš Rijeka Taxi Prijevoz od zračne luke ( aerodroma ).
Na taj način ćete dobiti najboljiu taxi uslugu na ovom području

U koliko imate potrebu za prijevozom od / do Rijeke kontaktirajte nas