Get Adobe Flash player

Pretraživanje
Anketa
Koji web preglednik koristite?
Internet Explorer
Google Chrome
SRWare Iron
Firefox
Opera
Safari
Neki drugi
Pogledajte rezulate
Kontakt podaci

MAIL:

taxirijeka@net.hr

kresimir@taxirijeka.com


Mob:+385.91.500.33.55

(0-24)

Ured:+385.51.33.51.38

(08-24)

KONTAKT OBRAZAC


Prema odredbama Ovršnog Zakona

TAXI PRIJEVOZ RIJEKA - TAXI SLUŽBA RIJEKA 

TAXI RIJEKA-RIJEKA TAXI

"Transfer Service"group

"Transfer service" group je obrt za Taxi usluge, prijevoz putnika, najma vozila.  Bavimo se Aerodromskim transferima, Taxi uslugama, Prihvatom putnika na Aerodromskim terminalima, željezničkim kolodvorima, autobusnim kolodvorima i sl... Dugogodišnje iskustvo garancija je kvalitete prijevoza i nivoa usluge koju trebate. Opširnije o nama pogledajte na našim stranicama kojima pristupate klikom na gornji link. Također za sve informacije i ponude možete nas kontaktirati putem on-line obrasca, direktno na e-mail ili telefonskim putem. Među našim mnogobrojnim klijentima su najpoznatije svjetske kompanije, budite i Vi, te impresionirajte svoje poslovne partnere našom uslugom VIP prijevoza iTaxi službe Rijeka.

 

Odgovornost prema Zakonu o obrtu

Zakonom o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona iz 2005. godine promijenjen je članak 70. OZ-a na način da je, ovim zakonom, otklonjena stvarna dilema oko granice odgovornosti obrtnika.

Prema toj, izmijenjenoj, odredbi čl. 70. st. 2., ovrha radi ostvarenja novčane tražbine protiv fizičke osobe koja obavlja registriranu djelatnost može se provesti na cjelokupnoj njezinoj imovini, osim na onim stvarima i pravima na kojima se protiv nje ne bi mogla provesti kad ne bi obavljala registriranu djelatnost te na onim stvarima i pravima koja su nužna za obavljanje njezine registrirane djelatnosti ako joj je ona glavni izvor sredstava za život.

Ova je izmjena, očito, bila potrebna upravo kako bi se otklonila dilema oko odgovornosti obrtnika prema odredbama Zakona o obrtu.

Drugim riječima, nakon ovih promjena Ovršnog zakona, obrtnik je, u provođenju ovrhe i granici svoje odgovornosti, u cijelosti izjednačen sa fizičkom osobom, uz ista ograničenja mogućnosti provedbe ovrhe.

To su ograničenja, primjerice, iz čl. 70., 86., 128. i 148. OZ-a.

Imovinu na kojoj se ovrha protiv obrtnika ne bi mogla provesti, prema odredbama Ovršnog zakona, sačinjava:

  • stvari i prava obrtnika koja su nužna za zadovoljenje osnovnih životnih potreba ovršenika i osoba koje je po zakonu dužan uzdržavati
  • poljoprivredno zemljište i gospodarske zgrade poljodjelca u opsegu potrebnom za njegovo uzdržavanje i uzdržavanje članova obitelji i drugih osoba koje je on dužan uzdržavati (čl. 86. OZ-a)
  • stvari i prava koja su nužna za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba ovršenika i osoba koje je po zakonu dužan uzdržavati time da u navedene stvari i prava ne ulaze nekretnine za stanovanje ili obavljanje poslovne djelatnosti (čl. 70. OZ-a)
  • pokretnine (odjeća, obuća, predmeti osobne upotrebe itd.) navedeni u čl. 128. OZ-a, uz napomenu da se ne primjenjuju odredbe st. 4. i 5. navedenog članka
  • novčana sredstva iz čl. 148. OZ-a – primanje po osnovi uzdržavanja, naknade štete za nematerijalnu štetu, tjelesno oštećenje, socijalna pomoć, dječiji doplatak, stipendija, i dr.
  • plaća koju bi dužnik primao izvan obrta do 2/3 (u slučaju odjave obrta i zapošljavanja kod drugog poslodavca)

Pri tome je posebno značajno ukazati na odredbu čl. 128. st. 1. t. 4. i 5. Ovršnog zakona.
Naime, člankom 128. stavkom 4. od ovrhe su izuzeti alati, strojevi i drugi predmeti koji su obrtniku nužni za obavljanje njegove upisane djelatnosti te sirovine i pogonsko gorivo za tri mjeseca rada. Prema stavku 5. izuzeti su i predmeti koji su nužni ovršeniku koji samostalno u obliku zanimanja obavlja upisanu javnobilježničku, odvjetničku, liječničku ili koju drugu profesionalnu djelatnost.

Potpuno je nejasno koja je svrha te odredbe OZ-a jer je ista u potpunoj suprotnosti sa odredbom čl. 1. st. 1. Zakona o obrtu.

Naime, temeljem čl. 1. st. 1. Zakona o obrtu obrt se obavlja, cit. “... sa svrhom postizanja dobiti koja se ostvaruje proizvodnjom, prometom ili pružanjem usluga na tržištu”. U osnovi, dobit je razlika između prihoda i rashoda time da i prihodi i rashodi moraju biti realno iskazani. Pri tome sud ne bi mogao štititi interese obrtnika kao dužnika jer poslovanje radi ostvarivanja dobiti podrazumijeva plaćanje obaveza.

Upravo zbog činjenice sa je svrha obrta postizanje dobiti smatram kako bi se u tumačenju odredbe čl. 128. Ovršnog zakona morala primijeniti odredba čl. 202. OZ-a. Navedena odredba odnosi se na provođenje ovrhe nad pravnim osobama koje svoju djelatnost obavljaju radi stjecanja dobiti i u stavku 3. navodi kako se neće smatrati da je određena pokretnina nužna za obavljanje djelatnosti ovršenika ako služi obavljanju djelatnosti koju druge osobe pružaju na tržištu ili se može iznajmiti na tržištu.

Dakle, ograničenje ovrhe po čl. 128. st. 4. i 5. OZ-a ne bi trebalo primijeniti ako tu vrstu usluge pružaju i drugi poslovni subjekti na tržištu.

Treba naglasiti da praksa trgovačkih sudova primjenjuje upravo ovakvo, široko tumačenje odgovornosti obrtnika za obaveze obrta.

Rijeka gradska taxi služba i usluge taxi prijevoza u Rijeci - Mi ćemo  Vas dovesti na relaciji od Rijeke do Aerodroma,u koliko Vas treba sačekati na aerodromu, Rijeka Taxi služba će Vas čekati i u slučaju kašnjenja, bez dodatnih troškova.
Kada dođete u Rijeku moderno opremljenom, klimatiziranom Taxi Rijeka vozilu, osjećat ćete se  puno bolje nego da ste svoje vrijeme proveli u  javnom autobusu.
Jesmo li spomenuti da je naša cijena za Taxi Službu Rijeka od i do Aerodroma najpovoljnija?

Kombi ili mini bus Taxi Rijeka služba - ako ste na putovanju u Rijeci s puno prtljage, odnosno više ljudi nego redovni taxi rijeka mogu prevoziti, nudimo Vam da odaberete jedan od našh mini kombija ili mini busa da vas odveze  od Rijeke do Aerodroma. Naši mini kombij i mini autobusi su vrlo udobni, klimatizirani i pogodno za veće grupe ili obitelji. Djeca putuju u sjedalicama.

Rijeka Taxi Služba je najsigurniji način prijevoza od Aerodroma do Rijeke.
Rezervirajte Vaš Rijeka Taxi Prijevoz od zračne luke ( aerodroma ).
Na taj način ćete dobiti najboljiu taxi uslugu na ovom području

U koliko imate potrebu za prijevozom od / do Rijeke kontaktirajte nas