Get Adobe Flash player

Pretraživanje
Anketa
Koji web preglednik koristite?
Internet Explorer
Google Chrome
SRWare Iron
Firefox
Opera
Safari
Neki drugi
Pogledajte rezulate
Kontakt podaci

MAIL:

taxirijeka@net.hr

kresimir@taxirijeka.com


Mob:+385.91.500.33.55

(0-24)

Ured:+385.51.33.51.38

(08-24)

KONTAKT OBRAZAC


20. obljetnica osnutka i kontinuiranog djelovanja Kluba Sušačana

TAXI RIJEKA SERVICE - RIJEKA TAXI SERVICE
RIJEKA - CROATIA RIJEKA - CROATIA

Taxi "Transfer service"Rijeka group je obrt za Taxi usluge, prijevoz putnika. Bavimo se Aerodromskim transferima, Taxi uslugama, Prihvatom putnika na Aerodromskim terminalima, željezničkim kolodvorima, autobusnim kolodvorima i sl... Dugogodišnje iskustvo garancija je kvalitete prijevoza i nivoa usluge koju trebate. Opširnije o nama pogledajte na našim stranicama kojima pristupate klikom na link. Također za sve informacije i ponude možete nas kontaktirati putem on-line obrasca, direktno na e-mail ili telefonskim putem. Među našim mnogobrojnim klijentima su najpoznatije svjetske kompanije, budite i Vi, te impresionirajte svoje poslovne partnere našom uslugom VIP prijevoza i Taxi službe Rijeka.

Rezervirajte svoje vozilo; taxirijeka@net.hr
 
ili
 
telefonski broj
 
+385 91 500 33 55 - KRESIMIR
 
 
VIŠE INFORMACIJA O TAXI USLUGAMA POGLEDAJTE
 
 
 

20. obljetnica osnutka i kontinuiranog djelovanja Kluba Sušačana

 

Rijeka, 11. travnja 2012.

 

Jedna od najbrojnijih i najstarijih nepolitičkih udruga u Hrvatskoj, Klub Sušačana slavi ove godine 20-tu obljetnicu osnutka i kontinuiranog djelovanja. Svečana akademija u povodu obilježavanja 20-te obljetnice Kluba Sušačana održat će se u petak, 13. travnja 2012. s početkom u 18 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Tom prigodom bit će promovirana nova Sušačka revija broj 77.

Na današnji dan, 11. travnja 1992.g. u Sušačkoj gimnaziji osnovan je Klub Sušačana. Tijekom dvadeset godina kontinuiranog rada Klub Sušačana je prerastao u drugu po brojnosti nepolitičku udrugu u RH, udrugu koja je osim velikog broja članova stekla i veliki ugled svojim inicijativama i aktivnošću te izdavanjem Sušačke revije, jedinstvenog časopisa čiji vjerni čitatelje ne dolaze samo s područja Sušaka, već cijele Rijeke, Primorja, Zagreba i inozemstva. Prvi broj Sušačke revije s podnaslovom Glasilo za kulturu i društvena zbivanja hrvatskog primorja, kvarnerskih otoka i Gorskog kotara izašao je godinu dana nakon osnutka Kluba Sušačana i redovno izlazi do danas.

Kako je naglasila predsjednica Kluba Sušačana Tamara Morić predstavljajući program obljetnice, cijela će godina proteći u znaku ove velike obljetnice. U petak, 13.travnja 2012. s početkom u 18 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku bit će održana Svečana akademija. Tom prigodom bit će promovirana Sušačka revija broj 77., a u prigodnom glazbenom programu nastupit će ansambl „Pešekani“ s odabranim skladbama popularnih filmskih klasika i evergreen glazbu iz svog bogatog muzičkog repertoara te posebna gošća ak. glazbenica Maja Veljak, kao posebni gost. Također, bit će prikazani i inserti iz nedavno pronađenog amaterskog zapisa osnivačke skupštine Kluba te prilozi o raznim aktivnostima kluba u proteklih 20 g. djelovanja. Medijski pokrovitelj obljetnice je riječki Novi list, pa će Klub Sušačana u oglasnim prostorima Novog lista u Rijeci, Opatiji, Crikvenici građanima podijeliti 2000 primjeraka Sušačke revije iz remitende prethodnih godina.  Jedinstvenu prigodu da dobiju primjerak Sušačke revije koji su možda propustili imat će i Riječani koji se od danas do petka zateknu na Korzu, budući da će 600 primjeraka biti podijeljeno i na taj način. Najavljujući teme i sadržaj ovog broja revije, njen Glavni urednik, Alen Čemeljić je naglasio da je prvi dio novog, 77. po redu broja Sušačke revije posvećen 20.-toj obljetnici. Nova Sušačka revija donosi dvadesetak zanimljivih tekstova, među kojima se ističe intervju sa jednim od inicijatora osnivanja i dugogodišnjim predsjednikom Kluba Sušačana  Zdravkom Ćirom Kovačićem. Čemeljić je kazao da je svojim djelovanjem Klub Sušačana kao osnivač Revije ubrzo stekao ugled u gradu kao značajan čimbenik civilnog društva. Tko zna kako bi Rijeka danas izgledala i čega možda u njoj ne bi bilo da nije inicijativa Izvršnog odbora Kluba, upućenih raznim gradskim institucijama. Između ostalog, Klub je pokrenuo inicijativu da se područje bivše vojarne na Trsatu preda na korištenje Gradu Rijeci i u tu svrhu je pokrenuo peticiju koju je potpisalo 5000 građana.  Danas je taj prostor područje Sveučilišnog kampusa. Također,  Klub je dao značajan doprinos da se Rektorat Sveučilišta u Rijeci smjesti na Sušak, u bivšu Vojnu ambulantu, nekadašnju gradsku vijećnicu, nasuprot zgrade sušačke Gimnazije te potaknuo postavljanje spomenika Janku Polić Kamovu na mostu na Rječini i još mnogo drugih inicijativa i prijedloga koji su često pomogli rješavanju mnogih prometnih, komunalnih, urbanističkih, kulturnih i uopće društvenih problema grada i građana.

Neke priče o povijesti Rijeke i Sušaka koje je Sušačka revija spasila od zaborava naći će se uskoro i u školskim klupama gdje će se uskoro početi predavati školski predmet Moja Rijeka, kako bi klinci „već od malena naučili kako žive u gradu stepenica, gradu profesora Baltazara, gradu u kojem je proradila prva tvornica čokolade na ovim prostorima i gradu koji je nekada uz tvornicu papira imao svojevrsnu industrijsku zonu u kanjonu Rječine“, zaključio je Čemeljić.