Get Adobe Flash player

Pretraživanje
Anketa
Koji web preglednik koristite?
Internet Explorer
Google Chrome
SRWare Iron
Firefox
Opera
Safari
Neki drugi
Pogledajte rezulate
Kontakt podaci

MAIL:

taxirijeka@net.hr

kresimir@taxirijeka.com


Mob:+385.91.500.33.55

(0-24)

Ured:+385.51.33.51.38

(08-24)

KONTAKT OBRAZAC


Otkrivena spomen ploča makedonskom prosvjetitelju, pjesniku i lingvistu Andreji Petkoviču

TAXI RIJEKA SERVICE - RIJEKA TAXI SERVICE
RIJEKA - CROATIA RIJEKA - CROATIA

Taxi "Transfer service"Rijeka group je obrt za Taxi usluge, prijevoz putnika. Bavimo se Aerodromskim transferima, Taxi uslugama, Prihvatom putnika na Aerodromskim terminalima, željezničkim kolodvorima, autobusnim kolodvorima i sl... Dugogodišnje iskustvo garancija je kvalitete prijevoza i nivoa usluge koju trebate. Opširnije o nama pogledajte na našim stranicama kojima pristupate klikom na link. Također za sve informacije i ponude možete nas kontaktirati putem on-line obrasca, direktno na e-mail ili telefonskim putem. Među našim mnogobrojnim klijentima su najpoznatije svjetske kompanije, budite i Vi, te impresionirajte svoje poslovne partnere našom uslugom VIP prijevoza i Taxi službe Rijeka.

Rezervirajte svoje vozilo; taxirijeka@net.hr
ili
 
telefonski broj
 
+385 91 500 33 55 - KRESIMIR
 
 
VIŠE INFORMACIJA O TAXI USLUGAMA POGLEDAJTE
 
 

 

OKRIVENA SPOMEN PLOČA MAKEDONSKOM PROSVJETLJITELJU

Rijeka, 11. travnja 2012.

Na pročelju zgrade Trgovačkog suda, na uglu koji se nalazi na križanju Trpimirove i Zadarske ulice postavljena je spomen ploča makedonskom prosvjetitelju, pjesniku i lingvistu Andreji Petkoviču porijeklom iz makedonskog grada Velesa, koji je u Rijeci od 1873. godine do 1892. godine obnašao dužnost carskog ruskog konzula. Petković je tijekom dvadesetak godina života u Rijeci sudjelovao u javnom i društvenom životu, a osim bogatog diplomatskog rada, bio je i donator riječkog puka.

Nakon prigodnog govora u Vijećnici Grada Rijeke, gdje je gradonačelnik Vojko Obersnel poželio dobrodošlicu nazočnima, svečano je otkrivena spomen ploča makedonskom prosvjetitelju, pjesniku i lingvistu Andreji Petkoviču na zgradi Trgovačkog suda. Svečanosti su prisustvovali veleposlanik Republike Makedonije u Hrvatskoj NJ.E. Dančo Markovski, gradonačelnik Velesa Goran Petrov i zamjenik Župana Primorsko-goranske županije Vidoje Vujić. Gradonačelnik je istaknuo da se ovim događajem valorizira konzularska aktivnost koja je u 19. stoljeću bila snažna u Rijeci. Veleposlanik Davčevski zahvalio se Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na dosadašnjoj potpori makedonskoj nacionalnoj manjini u Rijeci, te naglasio da je inicijativa postavljanja spomen ploče izazvala veliki interes makedonske javnosti te izrazio nadu da će se izmjena kvalitetnih kulturnih programa kao i dobra gospodarska suradnja nastaviti i u budućnosti.

O životu i radu Andreja Petkoviča, porijeklom iz makedonskog grada Velesa, a koji je u Rijeci od 1873. godine do 1892. godine obnašao dužnost carskog ruskog konzula, govorili su stručnjaci Prof. dr. sc. Goran Kalogjera, dr. Vasil Tocinovski i prof. dr. sc. Irvin Lukežić. Irvin Lukežić je istaknuo da je Andreja Petkovič intenzivno radio tijekom dvadesetak godina života u Rijeci, sudjelovao je u javnom i društvenom životu, a osim bogatog diplomatskog rada, bio je i donator riječkog puka.